maanantai 20. maaliskuuta 2017

Viimeinen viikko käynnistyi tänään!

Kuten otsikossa jo mainitsinkin, viimeinen viikko PopUp Collegessa alkoi tänään klo 9:00. Meille tuli Espanjasta vieraita kymmenen maissa ja vierailu kesti noin kahta tuntia. Popup college kestää vielä ensiviikon perjantaihin (31.3) asti mutta itse lähden takaisin koulunpenkille.

Täällä ollessani olen kerennyt tekemään yhteistyötä useamman kerran viikossa Jolly Dragonin kanssa esimerkiksi joka maanantai kielikahvilassa 9.2 jälkeen ja myös St. Patrick's Day- juhlassa josta saimmekin kehuja. Nyt olemme keskittyneet muutaman muun Stadin ammattiopistossa opiskelevan Matkailualalla olevan henkilön kanssa suunnittelemaan opastusta Kiinalaisille ja Belgialaisille jotka keväällä Helsinkiin saapuvat.

Olemme muunmuassa ottaneet selville etäisyyksiä, kulkuyhteyksiä sekä ryhmäalennuksia kulttuuri kohteisiin, joita muunmuassa ovat Ateneum-taidemuseo, Kiasma-museo, Kaupunginmuseo, Kansallismuseo sekä Suomenlinnassa sijaitsevat museot. Olemme myös etsineet mahdollisia alennuksia/hintoja ravintoloista joissa saa suomalaista ruokaa. Näiden lisäksi olemme myös perehtyneet kohteiden historioihin, jotta osaisimme niistä vieraillemme kertoa. Varsinkin itse olen perehtynyt Turunlinnan historiaan jos meidän olisi mahdollista sinne matkustaa. Olemme perehtyneet myös eri aktiviteetteihin joihin voisimme vierailijoitamme viedä.


Sisätiloissa olevien paikkojen lisäksi olemme suunnitelleen vievämme opastettavamme muunmuassa Seurasaareen ulkoilemaan ja eväsretkelle. Patikoimaan ja melomaan Nuuksioon. Suunnitelmissa olisi myös luonnossa kävelyn lisäksi pysähtyä tulentekopaikalle tai kodalle syömään eväitä. Paistamaan vaikka makkaraa ja juomaan mehua/kahvia/teetä.

















Tämän kaiken lisäksi olemme toki perehtyneet Kiinan kulttuuriin siltä osin, mikä on heille ehdoton Ei tai mikä heille ei ole suotavaa. Toki myös mistä he ovat pääasiassa kiinnostuneita vaikka kyseessä on alle 20 vuotiaita niin kiinalaisryhmässä kuin myös Belgialaisryhmässä.

Koulussa sitten suunnittelemme lisää ja paljon tarkemmin kun koko porukka on paikalla. Tämän kyseisen projektin lisäksi on meneillään PopUp Collegen Päättäjäisten suunnittelu joka on jo lähtenyt hyvin käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti